تست SCSA یک گام در مسیر درست:

یک قدم اساسی برای یافتن راه حل ناباروری شامل یافتن مشکل است. آزمایش SCSA (سنجش ساختار کروماتین اسپرم) مردانی را که احتمال دستیابی به قدرت بارداری را دارند، به طور طبیعی یا با تکنیک های باروری دستیار(ICSI/IVF/IUI/ART) به سرعت و با دقت مشخص می کند.

حفظ تمامیت (DNA Integrity) در اسپرم برای رشد جنین امری ضروری است. خرد شدن DNA و از دست رفتن ساختار آن با سطوح بالا در اسپرم می تواند سبب کاهش باروری اسپرم در مردان شود و این در حالیست که این امر با آزمایش های مرسوم مانند بررسی تعداد، مورفولوژی و سنجش حرکت که بر روی اسپرم انجام می شود قابل تشخیص نیست. در تمامی مردان درجاتی از آسیب DNA وجود دارد اما هنگامی که این درصد افزایش چشمگیر داشته باشد باعث اختلال در حاملگی، ایجاد سقط و شکست در روش های کمک باروری نظیر ICSI,IUI,IVF می شود.

سقط جنین و DNA اسپرم:

جنین های حاصل از اسپرم های با DNA تجزیه شده دارای پیش آگهی ضعیفی هستند. شواهد متعددی بر این که آسیب DNA در جنین می تواند منجر به دژنراسیون سلولی و جهش های ژنی و همچنین منجر به دستکاری جنین، سقط جنین، ناهنجاری های پس از زایمان و افزایش احتمال به سرطان دوران کودکی شوند، وجود دارد.

 

در زوج هایی که شریک مرد دارای درصد بالایی از اسپرم با DNA تک رشته ای است، مطالعات بسیاری نشان می دهد که شانس بارداری موفق به طور قابل توجهی کاهش می یابد. علاوه بر این اسپرم با DNA تکه تکه منجر به افزایش نرخ سقط جنین و افزایش عمل ناموفق IVF می شود.

عوامل موثر بر تجزیه ساختار DNA اسپرم :

افزایش تجزیه ساختار DNA اسپرم با عوامل مختلفی که در زیر ذکر شده است همراه است:

  • واریکوسل
  • افزایش وزن
  • اختلالات انزالی
  • مصرف دخانیات
  • ترومای بیضه یا سرطان بیضه
  • قرار گرفتن در معرض سطوح بالای آلاینده ها
  • دمای بالا
  • سن (DFI به طور قابل توجهی بعد از سن 46 سالگی افزایش می یابد)
  • قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی یا تشعشعات

 

عوامل متعددی برای ارتباط بین تجزیه DFI و اختلالات باروری وجود دارد. یکی از عوامل موثر در آسیب به DNA اسپرم، استرس اکسیداتیو ناشی از تولید بیش از حد رادیکال های اکسیژن است. عوامل دیگر شامل نقص در بسته بندی کروماتین اسپرم و مکانسیم های ترمیم DNA و همچنین اختلالات در تنظیم مرگ برنامه ریزی شده سلول ( آپوپتوز) است که برای تنظیم تولید اسپرم حیاتی است.

بررسی میزان شکست DNA در اسپرم بوسیله فلوسایتومتری به تست DFI( DNA Fragmentation Index)  و یا SCSA(Sperm Chromatin Structure Assay) معروف است.

در این تست از یک پروتکل پکسان بین المللی برای آماده سازی نمونه استفاده می شود و در آن بیش از 10000 اسپرم مورد بررسی قرار می گیرند.

در این روش اساس کار بر پایه اتصال رنگ آکریدین نارنجی به رشته های دوتایی و یا تکی DNA است که به شکل دقیقی در دستگاه فلوسایتومتری ارزیابی می شوند.

 

نتایج به صورت درصدی از نسبت اسپرم های با شکست بالای DNA ( رنگ قرمز) به کل اسپرم ها ( رنگ سبز+ رنگ قرمز) گزارش می شوند.

 

 

مزایای آزمایش DFI:

این آزمایش می تواند به شکلی ساده و سریع، تجزیه و تحلیل قابل اعتمادی از میزان تمامیت DNA اسپرم به پزشک معالج بدهد و به او در تشخیص افرادی که ممکن است در شروع یک باروری موفق ناتوان باشند کمک کند. نتیجه این آزمایش در تشخیص بالینی، مدیریت و درمان مردان نابارور و تخمین نتیجه اقدامات کمکی در باروری کمک کننده است.